LAATSTE NIEUWS

11-06-2016 - VANNACHT ZIJN VIGO EN NOUS DE TROTSE OUDERS GEWORDEN VAN EEN SORREL DRIELING - LEES MEER


WELKOM

Cattery Meámyna (spreek uit als mee-amy-na) is een kleinschalige cattery voor Abessijnen in Zaandam. Er is bewust gekozen voor een kleinschalige cattery zodat alle dieren de aandacht krijgen die ze verdienen. Van tijd tot tijd hebben we lieve en ondeugende kittens die met veel liefde, zorg en aandacht in huiselijke sfeer worden grootgebracht. 

Ons streven is om gezonde, lieve en mooie Abessijnen te fokken met een goed oog voor bloedlijnen. Om dit te realiseren staan verschillende fokprioriteiten centraal die nauw met elkaar verbonden zijn.

  1. Gezondheid. Zonder een goede gezondheid heb je immers niks aan een lieve en mooie kat. Onze Abessijnen worden geënt en getest op FIV/ FeLV, PL, PRA, PK-Def.

  2. Karakter. Een kat kies je in eerste instantie om zijn karakter en ten tweede om zijn type/uiterlijk. Het karakter moet goed matchen met je eigen persoonlijkheid. Als je bijvoorbeeld voor een Abessijn kiest dan weet je dat je een levendige kat in huis haalt, dit moet bij je passen. Wanneer er een  mooie, elegante man voor onze poezen wordt uitgezocht wordt er ook geïnformeerd naar zijn karakter en het karakter van zijn nakomelingen.

  3. Type. Het uiterlijk van de Abessijn vinden we helemaal geweldig. Om het uiterlijk zo goed mogelijk in stand te houden en te verbeteren fok ik volgens het rasstandaard van de FIFe.

Cattery Meámyna is aangesloten bij en lid van:

Felikat, SAN, ABY2000